2011meghivo2. január 21. – Toronygaléria, Herceghalomi Kulturális Egyházi Központ
"Fotósnak lenni nem hobbi, nem foglalkozás – ez életforma. Mindig késznek kell lenni az alkotásra. Ha olyanok a fények, menni kell. Ott kell lenni, amikor történik valami. S ez a történés lehet egy egyszerű pillanat, mint amikor egy virág kinyitja szirmát, vagy egy gyermek önfeledten elmerül tevékenységében. Ott kell lenni, csak így lehet elkészíteni azokat a képeket, amelyeket szeretnénk. Ha várunk, eltelik egy év, eltelik egy élet anélkül, hogy mások figyelmét ráirányítanánk a világ egy-egy csodájára.

A jó képek érdekében alá kell merülni, be kell sározni magunkat a szó valódi és átvitt értelmében is. El kell merülni egy-egy témában, sokszor órákig, napokig, évekig, hogy utána a másodperc egy tört részében elkészüljön a KÉP.

E kiállításon csak 2010-ben készült fotográfiák láthatók. Úgy válogattam őket, hogy az elmúlt év során barátaimmal és fotóstársaimmal tett fotós alkotótúrák majd mindegyikéről hozzak egy-két képet. Olyan képek, melyeket ők is elkészíthettek volna, vagy el is készítették, olykor jobban is mint én. E kiállítás egy kedvcsináló. Ha a tárlatlátogató végignézi, és kedvet kap tőle, hogy õ is készítsen ilyen fotókat, talán felkeresi a Biatorbágyi Fotóklub alkotóműhelyét, és tagjaink sorába lép. Ha pedig ehhez nincs kedve, akkor is teljék a képek nézegetésében sok öröme!"