A Magyar Fotográfia Napján, augusztus 29-én a SOTE Korányi Frigyes Szakkollégiumában nyílt kiállítás. Őszinte tisztelettel és magyaros vendégszeretettel köszöntötte a megjelenteket a megszakítás nélkül 51 éve működő, Kiváló Együttes címmel kitüntetett SOTE Aesculap Fotóklub nevében Szarvassy Imre, a klub elnöke.

 fotomeghivo2A kiállító fotóst ekképp méltatta: „Sokoldalú, nagy munkabírású, jó szemű és ízlésű fotográfus. A pillanatok művésze! Ezt fogják tapasztalni a tárlat megtekintésekor is, a fotózás adta lehetőség keretein belül egy-egy fotóval vissza tudja adni egy-egy koncert hangulatát. Nem képsorban gondolkodik. Mindenhol ott van, ahol lennie kell, és érdemes fotózni.”
A kiállítás kettős célt szolgált. Az egyik: méltó tárlattal emlékezni Vállas Antal professzorra, és a Magyar Fotográfia Napjára. Szarvassy Imre megnyitóbeszédében megemlékezett a fényképezés tökéletesítésében elévülhetetlen érdemeket szerzőkről is: Petzvál Józsefről, Dulovits Jenőről és találmányaikról. Gratulált a klubtárs id. Bagyinszki Zoltánnak, aki az államalapítás ünnepén a Szépművészeti Múzeumban a kulturális minisztertől a Wlassics Gyula-díjat vehette át.
„A másik célja e fotótárlatnak – mert a fotográfia erre is alkalmas – hogy más művészeteket is megismertessünk a nézőkkel. Jelen esetben a zeneművészetet és annak művelőit. S ezen keresztül megszerettessük a zenét, ezt most mint zenész mondom, örömmel!”

Aesculap 2357  Aesculap 2363  Aesculap x

Beszélt arról is, hogy dr. Gerendás Mihály, az Aesculap Fotóklub első elnöke indította útjára a hazai analóg diaporáma-vetítési módszert, melynél igen szoros kapcsolatban van egymással a fotó és a zene. A klub tervezi a szükséges felszerelés felújítását, és újrahasználatát.
Megköszönte Gulyás Gábor klubtársának, valamint Horváth Katának és Árpádnak, Imre leányának és fiának a komoly munkát a kiállítás rendezésénél, valamint Erzsébetnek, a feleségnek, aki biztosítja a családi hátteret, hogy Horváth Imre teljes odaadással végezhesse áldozatos művészi munkáját.

Aesculap 2360  Aesculap 2375  Aesculap 2380