A szülőföld szépsége
Idegen földrõl vagy az ország más részeibõl hazatérõktõl sokszor halljuk, milyen szép vidékeken jártak, mennyi csodát láttak. S közben naponta megyünk el helyi értékeink és hétköznapi csodáink mellett. A kötet szerzõje, Horváth Imre e könyvvel Biatorbágy szépségére, csodálatos tájaira, épített környezetünk sokszínûségére kívánta felhívni a figyelmet. Képei vallomások a szülõföldje iránt érzett szeretetrõl.
Közel 30 éve készíti Biatorbágyról a fényképeket, e gyûjteménybe fõként az utóbbi öt év digitális rögzítésû fotói kerültek. 230 más-más napszakban, különbözõ fényviszonyokban és változatos perspektívában készült, egy év természeti körforgásába rendezett kép mutatja be több mint nyolcszáz éves falunk – kisgyermekkorú városunk szépségeit. Négy egyméteres panorámakép és számos légifelvétel vetíti elénk Biatorbágy körképét, s a természet helyi apróságairól készült makrófelvételek hoznak közel minket lakóhelyünk kicsiny csodáihoz. A kötet végén fotógrafikák és fekete-fehér képek mutatnak be egy másféle látásmódot.

Az ajándéknak is méltó kötet megvásárolható a kiadó Biatorbágy Kultúrájáért Alapítványnál, a Krónika szerkesztőségében (a Jókai u. 12-ben), a Bíborka ajándékboltban, a benzinkútnál, a kábeltévé ügyfélszolgálatánál, a könyvtárban és a papír és írószerboltban 3800 Ft-ért.

Vissza