FENYÍTÉS

A kezembe akadt egy májusi Magyar Nemzet. Ennek egyik cikkében arról írnak, hogy Kecskés László földrajztanár felpofozta az õt anyázó gyereket a pátyi iskolában. Kecskés Lászlónak távoznia kellett az iskola tantestületébõl, azonban a cikk próbálja tisztára mosni a tanár cselekedetét.
Azt olvashatjuk, nem bánja tettét, úgy véli, nem engedhet nevelési és szaktárgyi elveibõl. Azonban egyet elfelejt, a testi fenyítést tiltja a jelenleg érvényben lévõ közoktatási törvény. Tehát törvénysértést követett el. Léteznek más elfogadott eszközei, melyeket használhat a magáról megfeledkezett gyerekek nevelésére. Ha a testi fenyítést helyesnek tartja, a jelenleg fennálló törvények szerint jobb, ha lemond a tanári hivatás gyakorlásáról.
A tanár közfeladatot ellátó személy, ha erre alkalmatlanná válik, akkor hogy teljesíthet felelõsen, felelõsséggel közfeladatot más helyen, például települési önkormányzati képviselõként? Miközben különbözõ fórumokon Kecskés László erkölcsi útmutatásoknak beállított téveszméit olvashatjuk, el kéne gondolkoznia erkölcsi és törvényi kötelezettségein.

Vissza